Semester i Thailand?

Då kan du hyra vårt hus! 

 

Utflykter

Koh Samet


Bada med delfiner

Åk till Oasis Sea World utanför Chantaburi och bada med delfiner. En minibuss kostar 2500-3000 bath för en heldag, gör upp om priset innan ni åker i väg. Inträde för parken med tillhörande show och bada med delfinerna efteråt är bäst att se på deras hemsida. På vägen till eller från delfinbad finns möjlighet att stanna vid tempel, vattenfall eller kanske shoppingmall Robinson inne i Chantaburi. Hel eller halvdag.

http://swimwithdolphinsthailand.com/

 

Wat Khao Sukim

Ett mycket populärt och berömt tempel att besöka före eller efter Oasis Sea World.

Templet med bergbana upp och mycket fint att titta på. Donationer från hela världen. Kanonfin utsikt.

https://www.tourismthailand.org/Attraction/Wat-Khao-Sukim--2859

 

Khao Chamao - Khao Wong nationalpark

Detta område utsågs 1975 till Thailands 13:e nationalpark. Den täcker en yta på 84 kvadratkilometer. Uppkallad efter 2 berg i Chantaburi och Rayong provinserna. Det finns 80 grottor, flera vattenfall och en mängd olika djurarter och växter att upptäcka.

 

 http://www.thailandsworld.com/index.cfm?p=954

Suphattra Land

Fruktodling  utanför Rayong, som är känd för sina många fruktodlingar. Ät så mycket du vill av tropisk frukt, som Durian, Rambutan, Mangostan, Pomelo, Starfruit, Dragon fruit, Santol, Mango, Druvor, Longan, Salak, Jackfruit, Rose Apple, Coconut, Mayongchit, Marine Plum, Passionsfrukt mm (fler än 20 sorter).

Finns även gummiträd, biodling och grönsaksodling.

Lalok road, Nong Lalok, Ban Khai, Rayong. Tel.+66(0)38892048-9
Öppet 6.30-18.00

Kombinera gärna fruktodlingen med en halvdag i Rayong för shopping på bl a Laem Tong.

 

 

Rayong Aquarium

Det ligger 1 km väster om  Ban Phe centrum. Inträdet är 30 baht för vuxen, 10 baht för barn . Rayong Aquarium är absolut värd ett besök.

Öppet onsdag-fredag 10-16

lördag, söndag och helgdagar 10-17

 

Classic Forrest Spa & Restaruant

Mycket trevlig och annorlunda restaurang med ett härligt spa som passar utmärkt att besökas innan man avnjuter en god middag i en mycket annorlunda miljö! Det ligger 5 minuters bilväg från Ban Phe mot Rayong. Bör inte missas

Från 2014 finns även vattenland mm.

https://www.facebook.com/pages/Tamnanpar-Resort-Restaurant/193854833970173

http://www.tamnanpar-rayong.com/

 

Rayong resort

Underbart ställe att avnjuta en lunch eller middag på kvällen, rekommenderar Captains table, som har underbar mat om Ni vill äta gott eller fira något speciellt på Eran semester.

www.rayongresort.com

 

 Hästridning på Slo Bunny

För alla hästintresserade finns möjlighet att rida i Muang, som ligger utanför Ban Phe. Adressen är Mae Rumphung Beach road, Muang.

 

Nong Nooch

Anläggningen är Sydostasien största och vackraste botaniska trädgård .Här man kan beskåda folkdans, kampsporter, djur och växtsamlingar från hela världen. Nong Nooch Botaniska Trädgård är en hel turistanläggning med hotell och konferens och andra attraktioner. Det finns ett zoo med stora djur, fåglar, fisk, och fjärilar samt uppvisningar av Thailändsk kultur, religiösa ceremonier och elefanter. Det ligger ca en timmes bilväg från vårt hus.

 http://www.nongnoochtropicalgarden.com/index.php

 

 Öarna: Koh Talu, Koh Kudi, Koh Mun Na

 
En kort båttur från fastlandet ligger ett flertal små öar som man kan besöka över en dag. De flesta har fina stränder och vattnet här ute är mycket klarare än inne vid fastlandet. Populärast är Koh Talu, Koh Kudi och Koh Mun Nai. De två förstnämnda för sina vackra stränder och snorkling. Den sistnämnda för sitt sköldpaddsreservat, där man föder upp och försöker bevara jättesköldpaddor.

De flesta större hotell kan erbjuda organiserade turer, då snorklingsutrusning och BBQ-lunch ingår. Men trevligast är nog ändå att hyra en egen båt, och själv bestämma hur man vill lägga upp dagen. Då kan du också besöka flera öar på samma dag om du vill.

Koh Samet

Det stora T-formade ön som ligger ca sju kilometer rakt utanför Ban Phe. Ön deklarerades till nationalpark 1981 och har gjort sig populär bland annat för kritvita, vackra stränder, klart vatten, mysiga restauranger och en skön avslappnad atmosfär. Du kan ta dig hit på egen hand från piren i Ban Phe, båtar går flera gånger om dagen. Men du kan också vända dig till ett hotell eller hyra en egen snabbgående motorbåt och ta dig över.

http://www.kosamet.net/svenska.html

Koh Chang

Koh Chang ligger cirka 33 mil från Bangkok långt ner i sydöstra Thailand nära gränsen till Kambodja. Ungefär 1,5 timmes bilresa från vårt hus. Ön är en av landets största och har under senare år utvecklats till en attraktiv destination bland turister som vill njuta av frid och fröjd i uppfriskande miljöer. Koh Chang består till stor del av nationalpark där man kan beskåda bland annat fina vattenfall och ett varierande naturliv inklusive lite svalkande snorkling.

 

Ön är sparsamt trafikerad men man bör ta det försiktigt om man tänkt ta sig en tur med moped. Vägarna är på sina ställen väldigt branta och de svänger ibland mitt i nerförsbacken.

 

http://www.kohchang.se/

 

 

Chantaburi 

En av nordöstra Thailands mest intressanta städer. Mest känd är den för sina ädelstenar som man handlat med sedan 1400-talet men här finns också mängder med vackra byggnader och monument av olika arkitektoniska stilar, bland annat franska då fransmännen höll Chantaburi från 1893 till 1904 för att tvinga Thailand att ge upp Laotiska och Kambodjanska områden. I ädelstenskvarteret som ligger vid korsningen av Si Chan Road och Thetsaban Road samlas handelsmän från hela världen. På veckosluten handlar man med ett imponerande utbud av ädelstenar från Burma, Kambodja och de rika gruvorna i Chathaburi-provinsen i stånd på gatan.

Pattaya

Pattaya ligger cirka 15 mil sydost från Bangkok i Siambukten och en timme med bil från vårt hus. I staden bor det officiellt knappt 100.000 invånare, men den som besökt den här pulserande platsen vet att det inte riktigt kan stämma. Det känns mer som ett Bangkok i miniatyr med all trafik och kommers. Staden har under många år varit väldigt populär bland alla sorts besökare från hela världen.

Populariteten hänger mycket på den fantastiska variation som erbjuds.

Här erbjuds strandliv på beachen eller öarna utanför, fantastisk variation på mat och dricka från världens alla hörn, sportaktiviteter och anläggningar i världsklass, pulserande nattliv, ändlösa shoppingmöjligheter, zoo, skjutbanor, flytande marknad, elefanttrekking, ja det som inte finns är nog inte värt att nämna.

 

http://www.thailandsfakta.se/pattaya.htm

 

http://www.thaistonepark.org/

 

http://www.minisiam.com/index_eng.html

 

 http://www.thaiwaysmagazine.com/pattaya/pattaya_attractions_most_visited_places.html

Bangkok

Över 10 miljoner invånare och beläget i centrala Thailand norr om Siamviken, 2 timmars bilresa från vårt hus. I Bangkok  är det shopping, nattmarknader, sevärdheter som Grand Palace, tempel och guldbuddhan, flytande marknader, thaiboxning och mycket annat som finns i denna metropol.

Här finner du kända Buddhistiska tempel, ett myllrande China town, förstklassiga biografer, marknader , högklassiga restauranger, shopping center och framför allt många vänliga människor.


http://www.bangkok.nu/