Semester i Thailand?

Då kan du hyra vårt hus! 

 

Frangipani Plumeria

Thailands flagga

 

Allmänna Helgdagar
Jan 1 New Year's Day
Feb 26 Makha Puja Day
April 6 Chakri Day
April 13 Thai New Year's Day (Songkran Festival)
April 14 Family Day
Maj 1 National Labour Day
Maj 5 Coronation Day
Maj 9 Royal Ploughing Ceremony Day
Maj 26 Visakha Puja Day
Juli 24 Asalha Puja Day
Juli 25 Khao Phansa Day (Buddhist Lent)
Aug 12 H.M. The Queen's Birthday
Okt 23 Chulalongkorn Day
Dec 5 H.M. The King's Birthday
Dec 10 Constitution Day
Dec 31 New Year's Eve
 

 

 

 

 

 Fakta

Tidsskillnad Sverige + 6 timmar
Flygtid Stockholm- Bangkok, ca 10 timmar med direktflyg.
Säsong Året runt
Folkmängd 69,5 miljoner (2013) 
Statsskick Monarki.
Religion Buddhister (95%) Muslimer (4%) Övriga 1%
El 220 volt
Vaccinationer Hör med läkare eller vaccinationscentral. Kraven varierar mycket inom landet.
Visum Som skandinavisk turist får du 30 dagars uppehållstillstånd vid inresa med flyg. Vill du stanna längre kan du ansöka om  turistvisum. Passet måste vara giltigt minst sex månader efter inresedatum.
Språk Officiellt språk är Thai, dessutom talas bl.a. kinesiska dialekter. I turistområdena går det oftast bra med engelska.
Valuta Baht (THB) fullt konvertibel.
 

 http://www.forex.se/sv/Valuta/Omvandlaren/

Thailändska kalendern
Den thailändska kalendern utgår från Buddhas födelseår. Buddhas födelse år är 543 före Kristi födelse enligt thailändsk räkning.

 År 2018 är alltså 2561 
Buddha är egentligen inget namn det betyder "den upplyste" Buddhas namn var Siddhartha Gautama.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Buddha

Alla veckodagar har en färg i Thailand. Måndag gul, tisdag rosa, onsdag grön, torsdag orange, fredag blå, lördag lila, söndag röd.

 

Thailändska Nationalsången spelas två gånger om dagen klockan 8.00 och 18.00 i radion, tv och i högtalare i mindre städer och byar.

http://www.thailandsfakta.se/thailandsnationalsang.htm

 Allmänt

Provinsen Rayong i och dess huvudstad Rayong har gjort sig kända främst för tre saker. För det första för sina långa, gyllengula och nästan öde stränder som sträcker sig mil efter mil längs den thailändska nordostkusten. För det andra för sin fisk och sina skaldjur som fångas precis utanför och sägs vara de mest välsmakande i hela landet. Och för det tredje för den söta, goda frukt som odlas här: från klassiker som ananas och mango till mer ovanliga - om än välsmakande - frukter som durian, rambutan, mangosteen med flera.

Hit reser man för att koppla av. Bo på ett trevligt resort vid havet, sola, bada och äta gott. Kanske göra några utfärder. Exempelvis till Chantaburi, känd för sina ädelstenar som man handlat med här sedan 1400-talet, till någon av de närliggande öarna, där Koh Samet är den mest populära eller varför inte Pattaya. En av Thailands äldsta och mest ökända turistorter där du hittar ett enormt utbud av restauranger, nattliv och shopping.

De flesta turister som reser hit hamnar några mil utanför Rayong, mellan den lilla hamnstaden Ban Phe och byn  Lae Mae Phim. Det är nämligen här de finaste resorten och de bästa stränderna ligger.

Turismen här är inte i närheten av så välutvecklad som i de större och mer kända turistorterna. Tvärtom. Här har du chansen att uppleva det riktiga Thailand, på thailändarnas vis. På restaurangerna äter du gott och billigt .

Ban Phe

Ban Phe är en liten fiskeby varifrån båtarna till paradisön Koh Samet går (20 min med båt). I Ban Phe finns alla bekvämligheter som Tesco Lotus mataffär, Big C, Makro, matmarknad, apotek, optiker, massage, hårfrisör och skräddare. Badstränderna kring Ban Phe är en badort för thailändare under helgen och du slipper försäljare och trängsel på stranden.

Laem Mae Phim

Det är den lilla byn österut dit många drar sig på kvällarna för att äta på någon av de små fiskrestaurangerna, italienskt m fl längs stranden. Även här är stämningen väldigt lokal. Här finns också några souvenirshoppar där du kan köpa lokala specialiteter, som torkad fisk och frukt, samt diverse snäckkonstverk.

Rayong

Provinshuvudstaden som ligger ca 30 minuter från Ban Phe. Ta en taxi eller hoppa på någon av ”lokalbussarna”, pickup-bilar med träbänkar på flaket (ca 30 baht, en väg). Det är de vita bilarna som kör till Rayong.

Här finns Laem Tong, som är ett shoppingcenter med affärer och restauranger. Big C, Tesco Lotus, Computer city, Index, Home Pro, SB Furniture och många andra varuhus.

http://www.bangkokrayong.com/ som är Thailands bästa sjukhus med tandvård finns även här.

 Bra hemsida om Rayong finner du här nedanför.

 http://en.tat-rayong.com/index.php